Om Lisa

OM LISA


Att på några få rader sammanfatta all den tid jag spenderat med hästar, allt jag lärt om och av dessa underbara djur och genom livets berg- och dalbana är inte helt enkelt och det finns kvar att lära som kommer att räcka för att sysselsätta mig en hel livstid. 


Intresset för fysiskt och mentalt välmående kommer sig av diverse förvärvade krämpor från ett aktivt liv, whiplash och ett behov att lära mig hantera stress, bland annat på grund av min högkänslighet. När jag till slut hittade kraniosakralterapin upplevde jag att effekten av behandlingarna höll längre och läkte på ett djupare plan, både fysiskt och känslomässigt. 


Jag har genom åren utbildat mig till ridlärare, andningsinstruktör, hästmassör, instruktör i Centrerad Ridning samt kraniosakral-terapeut för häst och människa. Jag har tagit lektioner och gått kurser i reiki, Qi-gong, Alexanderteknik, Basal kroppskännedom, Feldenkrais, intuition, meditation, NH, Akademisk ridning, på islandshästar och pardans. Jag har arbetat på fullblodsstuteri, i dressyrstall och på ridskolor.

Jag började rida på ridskola och på grannarnas avelssto, en New Forest, 1988. Stoet jag red var en stark individ, flockledare och sto, men med en del rädslor som tex bilar. Det var oerhört lärorika år vad gäller att bygga en relation baserad på ömsesidig respekt och förtroende och här väcktes mitt intresse för tvåvägskommunikation.


Första gången jag hörde talas om någon som sade sig kunna tala med djur var i tonåren när jag läste om en amerikanska som hette

Samantha Khury och jag ville också kunna. Nu 30 år senare skulle jag inte kalla mig djurkommunikatör men receptiv/högkänslig/öppen. Jag får ibland information från djur i form av bilder eller ord, under behandling kan även muskelminnen dyka upp i form av bilder/assosiationer och jag känner ofta känslor och smärtor i min kropp som tillhör den jag behandlar. Jag har fått till mig budskap från andra sidan att vidarebefordra vid några tillfällen vid behandlingar av människor och när slutet varit nära (jag har haft turen att få vara med när och strax innan min morfar och farfar gick bort) men det är inget jag kan göra på beställning.


Allt det här gör att jag av många elever genom åren fått frågan om jag har röntgenblick, det har jag naturligtvis inte men jag får till mig information via "alla" kanaler och så länge jag går på intuition i kombination med kunskapen jag samlat på mig genom åren och inte analyserar för mycket brukar det bli ganska bra ;-)


Jag vet att det går att kommunicera över gränserna, mellan arter, både djur och växter, här och andra sidan och med andra väsen. Min resa här handlar väldigt mycket om att bli medveten om när det händer, när det är mitt eller "andras" och det är ett lärande som fortfarande pågår. Att vara högkänslig innebär att ständigt påverkas av energier från omgivningen. En del i att lättare kunna skilja på mitt och andras och återhämta mig från utmattning är flytten med min sambo till Hökärr vid sydvästra änden av Södra bullaresjön där energierna är lugna och bebyggelsen glesare.


Jag har inte gått ut med det här öppet tidigare men känner att nu är det dags då jag vill ha en större helhet i undervisningen och behandlingarna. Jag kommer inte att ta emot elever som till exempel "bara" vill ha hjälp med vänster galoppfattning, såvida den eleven inte redan har en tvåvägskommunikation präglad av kärlek, respekt och förtroende med sin häst vill säga.


Min drivkraft är och har alltid varit kärleken till hästarna och att hjälpa de hästar jag träffar till ett så bra liv som möjligt.


Så om du läst ända hit och känner att jag skriver till just dig, skriv då till mig så att vi får träffas

Varma hälsningar

/Lisa

PEDAGOGISK

"Lisa är så engagerad och möter alla på deras nivå. Hon har en fantastisk förmåga att se det individuella behovet. Mycket skratt utlovas."

/Marie U

LUGN

"Det som är viktigast för mig i Lisas pedagogik är hennes tålamod även när jag känner mig som ett hopplöst fall."

/Bodil

INKÄNNANDE

"Läser av alla individer mycket bra." /Lisa K

Lisa får snabbt en alldeles självklar relation med djur!" /Eva

KUNSKAP

"Lisa har bättre kunskap om anatomi och fysiologi än ridlärare generellt sett har. Det gör att hon förklarar sättet att göra saker på samt konsekvenserna av det på ett annat sätt."

/Marie P

LÅNG ERFARENHET

1984 började rida

1996 började arbeta med hästar

2001 började undervisa på ridskola

2007 började som egenföretagare

UTBILDNINGAR

1999-2001  Ridlärare, Hippologiska högskolan

2002-2003 Hästmassör, Axelsson 

2006-2018 Centrerad Ridning

2010            Reikikurs

2011            Andningsinstruktör, Axelson

2016-2018 Kraniosakralterapi häst

2019-2021 Kraniosakralterapi human 

VAD LISAS KUNDER SÄGER

"Jag vill verkligen rekommendera Lisa! Hon är så engagerad och möter alla på deras nivå. Har en fantastisk förmåga att se det individuella behovet och ge instruktioner, tips och idéer för att komma vidare. Mycket skratt utlovas som grädde på moset, har haft både snurrande spiraler i höften och gummiband i huvudet."

Marie U

"Sammanfattning av dagen på kurs med Lisa: En helt otrolig upplevelse med många aha-upplevelser, med dessa verktyg jobbar vi vidare på att bli samspelta och jobba tillsammans i balans. Tack Lisa för denna dag!"

Pernilla